مهارت اسپیکینگ مهمترین مسیر ارتباطی شما با دیگران است که و بدون تسلط بر آن دچار مشکلاتی اساسی خواهید شد. به همین دلیل بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت به کشوری انگلیسی زبان را دارند، بیش از هرچیز در جهت تقویت مهارت اسپیکینگ خود میکوشند. در این مطلب 6 روش تقویت مهارت اسپیکینگ در خانه را معرفی میکنیم.
1-تقویت مهارت شنیداری
مهارت شنیداری و اسپیکینگ ارتباطی مستقیم و تنگاتنگ با یکدیگر دارند، به نحوی که تسلط بر یکی، میزان تسلط بر دیگری را نیز افزایش خواهد داد. پس اگر میخواهید با سهولت بیشتری به زبان انگلیسی صحبت کنید، از منابع شنیداری زیادی استفاده کرده و در جهت تقویت مهارت شنیداری خود بکوشید. تماشای فیلم و سریال، گوش کردن به موزیک، پادکست، کتاب صوتی میتواند به شما کمک کند تا از طریق تسلط بر مهارت شنیداری، مهارت اسپیکینگ خود را نیز بهبود ببخشید.
2-فکر کردن به انگلیسی و حرف زدن با خود
یکی از بهترین روشها و از طرفی راحتترین روشها از بابت اینکه از صحبت با صدای بلند یا مکالمه با شخصی خجالت میکشید، همین روش میباشد. برای تبدیل کردن انگلیسی به بخشی جداییناپذیر از دنیای خود، باید بتوانید به این زبان فکر کنید. اگر از آن دسته افرادی هستید که در طول شبانهروز زمان زیادی را به فکر کردن اختصاص نمیدهید، پیش از خواب به این عمل بپردازید. میتوانید اتفاقات روز را مرور کنید و یا به برنامههای فردای خود فکر کنید. تنها باید تلاش کنید تا به زبان انگلیسی فکر کنید. این موضوع پس از مدتی کوتاه تبدیل به یک عادت شده و موجب میشود تا بیشتر با زبان انگلیسی انس بگیرید.
3-ضبط صدای خود هنگام حرف زدن
این کار به شما کمک میکند تا اشتباهات خود را تشخیص داده و در جهت اصلاح آنها بکوشید. این تمرین در واقع برای آمادگی آزمونهای بینالمللی همچون تافل نیز به شدت توصیه میشود. به خاطر داشته باشید که هر فایل ضبط شده را با دقت گوش کرده و حتی اگر میتوانید برای فردی که نسبت به شما در سطح بالاتری قرار دارد بفرستید. هر نقصی که در تلفظ، استرس گذاری، طرز بیان و ... وجود دارد را شناسایی کنید و تلاش کنید تا در دفعات بعد با تمرکز بر آن موضوع، آن را تکرار نکنید.
4-بازگو کردن یک داستان
یک داستانی را که خواندهاید، فیلمی را که تماشا کردهاید و یا یک اثر زیبای هنری را که دیدهاید را به زبان خود مجددا بازگو کنید. هدف از این تمرین فکر کردن به زبان انگلیسی و تمرین مهارت paraphrasing یا همان ترجمه و تفسیر است. یعنی توانایی اینکه بتوانید جملات را به نحو متفاوتی بیان کنید به طوری که معنای آنها دستخوش تغییر نگردد.
5- تکنیک سایه (Shadowing)
این روش نیز یکی دیگر از تکنیکهای شناخته شده برای تقویت مهارت اسپیکینگ است. پیشفرض تکنیک تقلید این است که شما از طریق تکرار و تقلید آنچه میشنوید، میتوانید در بیان آن مطلب تسلط کافی را کسب کنید. برای انجام تمرین میتوانید از منابع مختلفی همچون فیلمهای سینمایی، کتابهای صوتی، ویدیوهای یوتیوب یا هر فایل صوتی و تصویری دیگری استفاده کنید. هر جمله را ابتدا به دقت گوش کنید و تکرار کنید. تلاش کنید که علاوه بر تلفظ، به نکات مهم دیگری چون تن صدا، طرز بیان و تاکیدهای جمله نیز دقت کرده و همگی آنها را عینا تقلید نمایید.
6- صحبت با دستیار هوشمند (ربات ها)
یکی از در دسترسترین منابعی که میتوانید جهت تقویت مهارت اسپیکینگ خود با آنها صحبت کنید، رباتها یا هوشهای مصنوعی هستند. اگرچه صحبت با آنها به تنهایی نمیتواند تاثیری در سطح زبان شما داشته باشد، اما به عنوان یک تمرین جانبی در بهبود تلفظ شما موثر بوده و جنبه سرگرمی دارد. به طور مثال شما میتوانید با Siri آیفون، Cortana در ویندوز، ربات کمبریج یا حتی Google Now صحبت کنید! البته برقرار کردن یک مکالمه به معنای واقعی با این ابزارها ممکن نیست، بلکه هدف از انجام این تمرین صرفا کار کردن بر نحوه صحیح کلمات است.
سینا جنابی
چاپ و انتشار مجدد این مقاله صرفا با ذکر منبع (آکادمی زبان های خارجی اسپیک لاین) بلامانع است.